Välkommen tillbaka ångest.

Publicerad 2013-09-21 17:25:47 i FEEL GOOD,

Magen knyter sig, det pulsar i huvudet av hjärtslagen som går i högfart som brusar i öronen medan luftvägen är blockerad av en klump av ren skär panik som gör så ont i varenda nerv att benen viker sig och den ända positionen som är fysiskt och psykiskt möjlig är att krypa ihop till en boll av panikångest medan du tänker på hur värdelös och ovärd du är allt i världen. Panik. Ångest. Panikångest.
 
Min ångest har i över ett halv år varit latent, men det krävdes bara denna veckan, full av stress, ensamhet, krav och framför allt känslor, känslor jag inte trodde var så starka men som var starka nog att bryta ner den mur och den självkontroll jag byggt upp. Mitt skydd försvann direkt när det svidande tankarna om att man inte duger, räcker till eller är bra nog. För en person eller för någon så litet som ett design program. Hela ens försvar går från huvudet till lilltån. Men det är så det är.
 
Alla människor får någon gång ångest, det är naturligt och en mänsklig reflex, dock finns det människor som har 
panikångest till den grad så det blir som en sjukdom. Hur känns en panikångest?
 
Det är olika från person till person och alla upplever på olika sätt och kan beror på situationen och anledningen.
För mig är det när precis varenda nerv brinner och förkolanas medan någon häller salt i den brännande, svidande och pulserande brännskadan, samtidigt som en klump av smärta blockerar luftstrupen och tårkanalerna står på vidgavel. Ren skär smärta och tankar som svider och gör ännu mer ont än ett slag på käften och en extra i magen. Det är ingenting jämnfört med ångest. Sätter man panik framför ångest så förstår ni säkert att det inte bara är smärtan som plågar utan även paniken som stressar och pressar och gör alla sympton starkare och värre.
 
I ett halvår har jag varit utan den här förbannelsen, men nu i veckan har varenda natt innehållt denna smärta, speciellt det två senaste. Mycket smärta och liten tröst och sömn. 
 
Men det är bara att kämpa på, vara stark och försätta försöka, hitta tillbaka till lugnet och styrkan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Louise

Namn: Louise Bergh Ålder: 18 Bor: Utanför Uppsala Gymnasie/utbildning : GUC, estet media- Digitalt skapande Jobb: Butiksbiträde Gillar: Katter (massor) smink, piggelin, piercing, tatueringar, gamla saker, vampyrer, skräpmat, frukt, färg och snyggt hår.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela